„Mindenkinek joga van ahhoz, ami őstől fogva az övé, tulajdon népzenéjének megismeréséhez.”

Hitvallás

Bemutatkozás


A Török Testvérek, Tilla, Flóra és Ádám életét gyermekkora óta meghatározza a népdalok szeretete. Első népdalaikat édesanyjuktól tanulták. Mindhárman fontosnak tartják a tiszta forrásból vett zenei anyanyelvünk megismerését, ápolását és továbbadását, ugyanakkor ezt saját egyéni elgondolásaikkal fűszerezik. Hitvallásuk, hogy „mindenkinek joga van ahhoz, ami őstől fogva az övé, tulajdon népzenéjének megismeréséhez”.
2010 augusztusában észak-amerikai turnén vettek részt, melyet egy közép-európai bemutatkozás követett. 2015 júniusában közel tízezer néző előtt képviselték Magyarországot Közép-Ázsia legnagyobb világzenei fesztiválján, Kazahsztánban a The Spirit of Tengri-n, ahol először lépett fel magyar zenekar. A külföldi vendégszereplések folytatásaként 2015 augusztusában Norvégiában léptek fel. 2016 április és május havában az amerikai és kanadai koncert körútjukon, míg júniusban ismét a kazah közönség elé állva hirdetik a magyar népzene páratlan szépségeit.

Zenei repertoárjuk felöleli a magyar népzene széles skáláját a Dunántúltól Erdélyig. Fontos számukra az előadói változatosság, ezért a vonós hangszereken kívül moldvai kaval, tilinka, koboz, gyimesi ütőgardon és a török néphagyományból ismert szaz is megszólal előadásaikon. A bartóki szellemiség jegyében a magyar népzene mellett a szomszéd népek népzenéjének megismerését és megismertetését is szem előtt tartják. Főként a délszláv énekes hagyományból és a magyarországi románság zenéjéből szemezgetnek.


Tilla elkötelezett munkásságát 2012-ben Prima Primissima Junior díjjal jutalmazták. A Bonyhádi Országos Népzenei Versenyen mindhárman kiváló minősítésű népzenész címet szereztek.
A Török Testvérek célja, hogy Kodály Zoltán és Bartók Béla világhírű magyar zeneszerzők és népdalgyűjtők nyomdokaiba lépve megismertessék a világgal a Kárpát-medence egyedülálló népzenei hagyományait, hogy továbbéljen az a kincs, ami a kezünkben van, és megmaradásunk zálogát jelenti.


"Köszönjük a Teremtőnek, hogy összetart bennünket és mutatja az utat, szüleinknek és barátainknak, hogy számíthatunk rájuk és őszinte hála ihletőinknek, segítőinknek, akik támogatnak bennünket!"            

Török Testvérek

Török Testvérek